TR | EN
Doç. Dr. Yaşar KARADUMAN
Doç. Dr. Yaşar KARADUMAN
  • Dahili Telefon: 4821
  • E-Posta: email
  •  Dahili Telefon: +90 222 2393750/4821
  •  Özgeçmiş: YÖK Akademik
  •  Özgeçmiş: AVESİS Akademik
  •  ORCID No: 0000-0003-1306-3572
  •  Researcher ID: AAJ-6853-2020
  •  Scopus ID: 57191500675
  •  Araştırma Alanları: Tahıl Teknolojisi, Bisküvi Teknolojisi, Gluten Reolojisi, Tahıl Kimyası

 

1) EĞİTİM

Derece Bölüm/Ababilim Dalı Üniversite Yıl
Lisans Gıda Mühendisliği

Ege Üniversitesi

Mühendislik Fakültesi

1991-1996
Yüksek Lisans Gıda Mühendisliği

Ege Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

2000-2002
Doktora Gıda Mühendisliği

Ankara Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

2007-2013

 

2) AKADEMİK ÜNVANLAR

Ünvan Görev Yeri Yıl
Doçent ESOGÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2023-
Dr. Öğretim Üyesi ESOGÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2020-2023

 

3) VERDİĞİ DERSLER

Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojisi-251916002 (Lisans, 2023-2024 Bahar)

Tahıl ve Öğütme Teknolojisi-251915003 (Lisans, 2023-2024 Güz)

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü-251916014 (Lisans, 2023-2024 Bahar)

Gıda İşleme ve Analiz Teknikleri-251916005 (Lisans, 2023-2024 Bahar)

İçecek Teknolojisi-251916003 (Lisans, 2023-2024 Güz)

Mezuniyet Çalışması-251916006(Lisans, 2023-2024 Bahar)

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji-251915015 (Lisans, 2023-2024 Güz)

Tahıl Ürünlerinde İleri Analiz Yöntemleri--507201506 (Yüksek Lisans, 2021-2022; 2022-2023 Güz)

Gıda Bilimi ve Teknolojisi-251413004 (Lisans, 2021-2022; 2022-2023, 2023-2024 Güz)

Gıda Hijyeni ve Güvenliği-271213003 (Lisans, 2019-2020; 2021-2022; 2022-2023; 2023-2024)

Seminer (Y.lisans, 507202001)

Uzmanlık Alan Dersi (Y.lisans, 507201703)

Yükselisans Tez Çalışması (Y. Lisans, 507201702)

Gıda Teknolojileri-271212003 (Lisans, 2019-2020  ve 2020-2021 Bahar Dönemi)

Gıda Mevzuatı-271212005 (Lisans, 2020-2021 Bahar)

Bisküvi Üretim Teknolojisi-507202507 (Yüksek Lisans, 2020-2021, 2021-2022,  2022-2023, 2023-2024 Bahar Dönemi)

Buğday Kimyası ve Teknolojisi-507202508 (Yüksek Lisans, 2021-2022 , 2022-2023 Bahar Dönemi; 2023-2024 Güz Dönemi)

Gıda Analizleri Teori ve Uygulamaları-507202501 (Yüksek Lisans, 2020-2021 Güz, Bahar; 2021-2022 Güz, Bahar)

Enstrümental Gıda Analizleri-251913001 (Lisans, 2022-2023 Güz, 2023-2024 Güz)

Gıda Mühendisliğine Giriş-251911007 (Lisans, 2022-2023; 2023-2024 Güz)

Laboratuvar Tekniği-251212022 (Lisans, 2022-2023 Bahar)

 

4) YÖNETİLEN TEZLER

    4.1. Yüksek Lisans Tezleri-Danışmanı Olarak Tamamlanan

Sıla Seda ÖZER: Tez Başlığı: Salihli Ekşi Mayalı Ekmeğinin Biyofortifiye Buğday Tam Tane Unu Kullanımı İle Çinko ve Selenyumca Zenginleştirilmesi- 07 Kasım 2023

Gözde YÜKSEL YILDIRIM: Tez  Başlığı: Kavuzsuz Arpa ve Yulaf İle Zenginleştirmenin Ekmeğin Bazı Beslenme ve Ürün Özelliklerine Etkisinin Değerlendirilmesi - 13 Aralık 2023

  4.1. Yüksek Lisans Tezleri-Danışmanı Olarak Devam Eden

Ece DERGİ, Tez Başlığı: Mor Siyez ve Spelt Buğday Unlarının EkmekYapım Performansları İle Ekmeğin Bazı Beslenme Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi 

Meryem BİLEK, Tez Başlığı: Gluten Kalitesinin Değerlendirilmesinde GlutoPeak Cihazında Kullanılan Farklı Metodların Etkinliğinin Değerlendirilmesi

Filiz ŞAHİN, Tez Başlığı: Ekmeklik Un Üretiminde Farklı Tavlama Uygulamaları İle Uygun Paçal Oranlarının Belirlenmesi

Şeyma TOPÇU, Tez Başlığı: Makarnalık ve Ekmeklik Buğday Bulgurlarının Çiğ Köfte Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Kübra KAYHAN, Tez Başlığı: Soğuk Atmosferik Plasma Uygulamasının Tritikale Unlarının Gluten Kalitesi ile Bazı Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisi 

    4.2. Doktora Tezleri-Tamamlanan

Nilgün BAŞAK TECER: FARKLI KİNOA ÇEŞİTLERİYLE KİNOA SÜTÜ İÇEREN İÇECEK ÜRETİMİ VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ, 10536095, Eş Danışman, Ankara Üniversitesi

 

5) YAYINLAR

    5.1. Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SSCI & Arts and    Humanities): 

  1. Karaduman, Y., Özer, S.S., Akın, A. 2023. Enrichment of a local sourdough bread with zinc and selenium through the use of biofortified whole wheat flour. Int J Food Sci Technol, 58: 9, 4562-4571. https://doi.org/10.1111/ijfs.16556.
  2. Savaşlı, E.,   Önder,O., Karaduman, Y., Özen, D., Dayıoğlu, R.,  Özdemir, S., Akın, A., , Ateş, Ö., Ekiz, M., Erşahin, S., 2023. Effect of Deep Nitrogen Fertilizer Application on Grain Protein Content and Quality of Bread Wheat.  Communications in Soil Science and Plant Analysis, DOI: 10.1080/00103624.2023.2223639.
  3. Kutlu, İ., Çelik, S., Karaduman, Y.,  Yorgancılar,  Ö., 2023. Phenotypic and genetic diversity of doubled haploid bread wheat population and molecular validation for spike characteristics, end-use quality, and biofortification capacity. PeerJ,  11:e15485. DOI 10.7717/peerj.15485.
  4. Olgun, M., Karaduman, Y., Belen, S. et al. Investigation of climate-quality relationship in bread wheat (T. aestivum L.) by novel statistical approach (ESOGÜ quality index). Environ. Monit. Assess., 195, 533 (2023). https://doi.org/10.1007/s10661-023-11108-w.
  5. Savaşlı, E., Karaduman, Y., Önder, O., Özen, D., Dayıoğlu, R., Ateş, Ö., Özdemir,S., 2022. Estimating technological quality parameters of bread wheat using sensor-based Normalized Difference Vegetation Index, Journal of Cereal Science, 107 (8), 103535. https://doi.org/10.1016/j.jcs.2022.103535
  6. Karaduman, Y., Yeşildağ Sirel, Z., Akın., 2022. Evaluating selection efficacy of high molecular weight glutenin subunits (HMWGs) by relating gluten quality parameters. LWT - Food Science and Technology 155 (2022) 112949. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.112949 
  7. Karaduman, Y., Akın, A., Belen, S., Sönmez, A.C., Dayıoğlu, R., Bayramoğlu, H. O., 2021. Evaluation of soft winter wheat for soft-hard dough biscuit quality, Journal of Cereal Science, 102, 103362. https://doi.org/10.1016/j.jcs.2021.103362.
  8. Savaşlı, E.,  Karaduman, Y., Önder,O., Özgür Ateş, 2021. Prediction of grain protein content and gluten quality of bread wheat in the early vegetation period by optical sensors. Journal of Cereal Science, 102, 6, 103354, https://doi.org/10.1016/j.jcs.2021.103354.
  9. Kutlu, İ., Gülmezoğlu, N., Karaduman, Y., 2021. Classifying Wheat Genotypes using Machine Learning Models for Single Kernel Characterization System Measurements. Journal of Scientific & Industrial Research. Vol. 80, November 2021, pp. 985-991.  http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/58524
  10. Kutlu,İ.,  Karaduman, Y., 2021. Combining ability and gene actions for gluten rheological traits of "Line tester" bread wheat hybrids. Turkish Journal of Field Crops ,26(1): 60-70
  11. Akman,H., and Karaduman,Y., 2021. Evaluating technological quality of cultivated Triticum species and relatives for wheat-based products and breeding programs. Journal of Cereal Science,99 (2), 1-9. https://doi.org/10.1016/j.jcs.2021.103188.
  12. Karaduman,Y., Sayasla,A., Akın,A., 2020. GlutoPeak parameters of whole wheat flours for gluten quality evaluation in soft wheat breeding programs. Jounal of Cereal Science,95 (2020) 103031, 1-11, https://doi.org/10.1016/j.jcs.2020.103031.
  13. Morgounov, A., Karaduman,Y., Akin, B., Aydoğan, S., Baenzinger,P.S., Bhatta,M., Chudinov;V. , Dreisigacker, S., Govindan,V., Güler,S., Guzman,C., Nehe,A., Poudel,R., Rose,D., Gordeeva,E., Shamanin,V., Subasi,K., Zelenskiy,Y., Khlestkina,E., 2020. Yield and Quality in Purple-Grained Wheat Isogenic Lines. Agronomy, 10 (86), 1-14. https://doi.org/10.3390/agronomy10010086
  14. Karaduman, Y.,2020. Assessing Gluten Strength with a New Small-Scale LASRC Method Useful for Soft Wheat Breeding Programs. Cereal Chemistry. 97:2,196-204. https://doi.org/10.1002/cche.10235
  15. Karaduman,Y., ÖNDER,O., Sayaslan,A., Aydın,N., 2019. Utilization of GlutoPeak Tester on Whole-Wheat Flour for Gluten Quality Assessment, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods. 11(3):295-304. Received: 13 April 2018 / Accepted: 6 March 2019. https://doi.org/10.3920/QAS2018.1319.
  16. Kutlu, I., Carıkcı,M., Yorgancılar,Ö., Yorgancılar,A., Karaduman,Y., Sirel, Z., 2017. Glutenin Subunits, Gliadin Patterns And GlutoPeak Characteristics of Turkey’s Doubled Haploid Wheat Lines. Pakistan Journal of Botany,49(5):1925-1932,2017. PJB-2017-290. ISSN:0556-3321 (print). ISSN: 2070-3368.

    5.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler: 

  1. Olgun, M., Köse, A., Belen, S., Karaduman, Y., Budak Basçıftçı, Z., Ayter Arpacıoğlu, N. G., & Turan, M., 2023.  Characterization of Seed Lipid Composition in Some Crops Grown in Eskişehir Province in Türkiye. INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED BIOLOGY AND ENVIRONMENTAL SCIENCE (IJABES), 5(2), 42-52. 10.5505/ijabes.2023.2023.00710. 
  2. Demir B., Karaduman Y. ve Aydın N. (2022). Hızlı Islah Teknolojisi Kullanılarak Ekmeklik Buğdayda Rekombinant Kendilenmiş Hat Popülasyonunun Geliştirilmesi. Cihannüma Teknoloji Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2(1), 36-57. https://doi.org/10.55205/joctensa.12202269
  3. Karaduman, Y., Aydın, N., Emirdağı, H., 2022. The effects of high molecular weight glutenin subunits in wheat flours on soft- and hard-dough biscuit products quality, European Food Science and Technology,  3, 19, 26-35. https://doi.org/10.55147/efse.1129925.
  4. Karaduman, Y., Akın, A., Yılmaz, E., Doğan, S., Belen, S., 2022. Makarnalık Buğday Islah Programlarında Genotiplerin Teknolojik Kalite Değerlendirmeleri. Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 15 (1), 1-10, E-ISSN 1308-0261.
  5. Olgun Murat, Karaduman Yaşar, Belen Savaş, Budak Başçiftçi Zekiye Ayter Nazife Gözde, Sezer Okan, 2021. Examining Bread/Biscuit Quality Features in Wheat (Triticum aestivum L.) Genotypes by Raman Spectroscopy, International Journal of Nature and Life Sciences, vol.5, pp.70-81, 2021. https://doi.org/10.47947/ijnls.1001160.
  6. Olgun, M. , Belen, S. , Karaduman, Y. , Turan, M. , Başçiftçi, Z. & Ayter Arpacıoğlu, N. G. (2021). Determination of Precipitation-Quality Relationship By Different Statistical Methods in Bread Wheat (Triticum aestivum L.). International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, 5 (2), 171-183. Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/ijafls/issue/66205/1020531.
  7. Karaduman,Y. Akın,A., Yılmaz,E., Doğan,S., Belen,S., 2021. Ekmeklik Buğday ıslah programlarında gluten kalitesinin değerlendirilmesi. Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi, 3 (1), 141-151. https://doi.org/10.46387/bjesr.903338.
  8. Savaşlı,E., Önder,O, Çekiç,C., Kalaycı, H.,M., Dayıoğlu,R., Karaduman,Y., Gökmen,F., Dursun,N., Gezgin,S., 2020. Sensor based calibration study for in-season nitrogen management of winter wheat in Turkey. Asian Journal of Medical and Biological Research. 6 (2), 204-211. .ISSN 2411-4472 (Print) 2412-5571 (online).doi: 10.3329/ajmbr.v6i2.48051.
  9. Savaşlı,E., Önder,O, Çekiç,C., Kalaycı, H.,M., Dayıoğlu,R., Karaduman,Y., Gökmen,F., Dursun,N., Gezgin,S., 2017. The Effects of Foliar Nitrogen Treatments at Heading Stage on Grain Protein Contents of Bread Wheat Cultivars. Selcuk J. Agr. Food Sci., (2017) 31 (1), 42-47. DOI: 10.15316/SJAFS.2017.5
  10. Tunca,Z.Ş., Karaduman,Y., Topal,A., Önder,O., Akın,A., Belen,S., Dayıoğlu,R., Sönmez,A.C., 2020. Kuru ve Sulu Koşullarda Seçilmiş Yumuşak Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Bisküvilik Kalite Özelliklerinin Araştırılması. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Türkiye 13. Ulusal I. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi Özel Sayısı, 1-7, Journal of the Faculty of Agriculture, ISSN 1304-9984 e-ISSN 2687-3419
  11. Sönmez,A.C., Olgun,M., Yüksel,S., Belen,S., Yıldırım,Y., Çakmak,M., Karaduman,Y., Akın,A., Önder,O., 2020. Arpa (Hordeum Vulgare L.) Islah Materyalı̇nı̇n Bazı Maltlık Kalı̇te Özellı̇klerı̇ Iile Bu Özellı̇kler Arası İlı̇şkı̇lerı̇n Belı̇rlenmesı̇. Black Sea Journal of Agriculture, Cilt:3, sayı:2, 155-161.
  12. Murat OLGUN, Yaşar KARADUMAN, N. Gözde AYTER ARPACIOĞLU, Murat ARDIÇ, Onur KOYUNCU, Okan SEZER, Zekiye BUDAK BAŞÇİFTÇİ, Zafer Şaban TUNCA, Savaş BELEN, Doğan AYDIN, Duran KATAR, 2018. Ekmeklik Buğday Çeşitlerindeki RGB, HSV ve Lab Renk Değerleri ile Nitrojen Dozları ve Kalite Parametreleri Arasındaki İlişki. Research Journal of Biology Sciences Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi E-ISSN: 1308-0261, 11(2): 46-51, 2018, www.nobel.gen.tr.
  13. Olgun,M., Başçiftçi,B.,Z., Ayter,G.,N., Kutlu,İ., Akın,A., Karaduman,Y., 2013. Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşitlerinde Protein Oranının Üç Farklı Analiz Yöntemine Göre Karşılaştırılması Üzerine Bir Araştırma. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8 (2):80-87,ISSN 1304-9984,2013.
  14. Karaduman, Y., Belen,S., Olgun,M., Ceyhan,M., Kartal,Y., Özkan,K., 2020. Ülkesel Ekmeklı̇k Buğday Alım Baremı̇nde Ekmeklı̇k Buğday Çeşı̇tlerı̇nı̇n Ayrımı: Yapay Zeka Desteklı̇ Örüntü Tanıma Uygulamalarının Kullanılabı̇lı̇rlı̇ğı̇ Research Journal of Biology Sciences Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi E-ISSN: 1308-0261, 13(2): 45-59.

    5.3. Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler:

  1. Dergi, E., Karaduman, Y., 2024. Mor, Siyez ve Spelt Buğday Unlarının Ekmek-Yapım Performansları İle Ekmeğin Bazı Beslenme Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi, ASES INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS , confrence Book, p.125, 17-18 Şubat 2024, Konya, Türkiye. ISBN 978-625-98750-9-5.
  2. Bilek, M., Karaduman, Y., 2023. Gluten Kalitesinin Değerlendirilmesinde GlutoPeak Cihazında Kullanılan Farklı Metodların Etkinliğinin Değerlendirilmesi. 2. International Scientific Studies Congress. September 28-29. The Proceeedings Books. pages: 1475-1476. ISBN:978-625-8254-28-0.
  3. Yıldırım, G.Y., Karaduman, Y., Akın, A.,  2023. Kavuzsuz Arpa ve Yulaf İle Zenginleştirmenin Ekmeğin Bazı Beslenme ve Ürün Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi, Sunulu Bildiri, Özet Metin basılı, 15-18 Mart 203, Bandırma-BALIKESİR. 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumunu (ISSRIS'23), ISBN: 978‐605‐73639‐6‐1 PROCEEDINGS BOOK pages 633-635, https://en.issris.org/_files/ugd/1dd905_b0f2b8daf3594ff896ff0e4f51f3b99a.pdf.
  4. Dergi, E., Karaduman,Y., 2022. Farklı Buğday Türleri ve Yerel Çeşitleri ve Son Ürün Kalite ve Beslenme Özellikleri, Sunulu Bildiri, Tam Metin Basılı, 10 Ağustos 2022, Mersin.1st International Traditional Foods and Sustainable Food Systems Symposium, https://foods.toros.edu.tr/index.php
  5. Karaduman,Y., Akın,A., Yılmaz,E., Tunca,Z.Ş., Doğan,S., Belen,S., 2021. Ekmeklik Buğday Islah Programlarında Gluten kalitesinin Değerlendirilmesi-Sözlü Bildiri, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumu, Özet Bildiriler Kitabı, 387-388, ISBN: 978‐625‐44365‐8‐1,  22-25 Şubat 2021, Bandırma , Türkiye.
  6. Karaduman,Y. and Ercan,R., 2016. Relationships Between Some Quality Parameters and Particle Size Index Hardness Value in Soft Wheat (Triticum aestivum L.). 15th Cereal and Bread Congress Book of Abstracts,132,18-21 April, İstanbul, Turkey.
  7. Karaduman Y., Ercan R. 2014. Using Particle Size Index Hardness in Biscuit Wheat Selection. 25th International Scientific-Experts Congress On Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts, 25-27 September 2014, s:44, İzmir, Turkey. Kongre Kitabı s:149-152.
  8. Karaduman, Y., Ercan, R. 2013. Fast And Easily Applicable Quality Parameters For Soft Wheat Breeding. International Plant Breeding Congress. Book of Abstracts,s:346,10-14 November, Antalya, Turkey.
  9. Karaduman, Y., Ercan, R. 2013. Using Of Mixolab Properties in Cookie Wheat Quality Evaluation, EuroFoodChem. XVII Book of Abstracts 7-10 May, s:570 İstanbul, Turkey.
  10. Karaduman Y. and Cakmaklı U. 2008. Evaluation of bread-making quality of some bread wheat varieties and lines. s:163. Proceedings of Bosphorus 2008 ICC International Conference, April 24-26 2008, İstanbul.
  11. Karaduman,Y.,2019. Ekmeklik Buğday Islah Programları İçin Teknolojik Kalitenin Değerlendirilmesinde CIMMYT Modeli. Türkiye 13. Ulusal I. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi Kongre Kitabı s:33-38, sunulu bildiri. 01-04 Kasım 2019,Antalya. http://www.tarlabitkileri2019.org/.
  12. Karaduman Y. and Savaslı,E., 2018. Some Practices Using GlutoPeak Tester: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method. LACC-13th International Gluten Workshop Proceedings, p:140-142, ISBN: 978-84-9927-493-5.
  13. Karaduman,Y., Bolat,N., Belen,S., Çakmak,M., Yüksel,S., Akın,A. 2011. Effect of nitrogen fertilizer application on biscuit wheat quality characteristics. 6 th International Congress Flour-Bread& 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brasno-Kruh 11, p:135-143, 12-14 October, Opatija,Croatia (oral presentation). Proceedings of the 6th International Congress Flour-Bread '11. 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, Croatia, 12-14 October 2011 Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, University of Josip Juraj Strossmayer,2012, 135-143.
  14. Sönmez,A.C., Yüksel,S., Belen,S., Çakmak,M., Yıldırım,Y., Karaduman,Y., Akın,A., Önder,O.,2019. Determination of Grain Yield and Quality Characteristics of Some Barley (Hordeum vulgare L.) Genotypes in Eskişehir Conditions. 1. International Erciyes Agriculture Animal and Food Sciences Conference Abstract Book, s:32, ISBN 978-605-031-099-3.
  15. Karaduman,Y., Akın,A., Belen,S., Sönmez,A.C., Dayıoğlu,R., Sayaslan,A., 2019. Development of Soft Wheat (Tr. Aestivum L.) Varıeties Suitable for Demands of The Biscuit Industry. International Conference on Wheat Diversity and Human Health Book of Abstracts, p:32, Oral Presentation. 22-24 October 2019, İstanbul.
  16. Tunca,Z.Ş., Karaduman,Y., Topal,A., Önder,O., Akın,A., Belen,S., Dayıoğlu,R., Sönmez,A.C., 2019. Kuru ve Sulu Koşullarda Seçilmiş Yumuşak Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Bisküvilik Kalite Özelliklerinin Araştırılması. Türkiye 13. Ulusal I. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi, sunulu bildiri. 01-04 Kasım 2019, Antalya.
  17. Yaşar Karaduman, Savaş Belen,Ali Cevat Sönmez , Arzu Akın,  Abdülvahit Sayaslan, Ramis Dayıoğlu, Nevzat Aydın, Zafer Şaban Tunca.,2018. Bisküvi sektörünün taleplerine uygun yumuşak buğday (T. aestivum) geliştirme çalışmaları, Türkiye Yerel Buğdaylar Sempozyumu Genişletilmiş Özet Kitapçığı-Sözlü Bildiri-sayfa:122-123, 20-22 Aralık 2018-Bolu. ISBN 978-605-80871-0-1.
  18. Karaduman,Y. and Şahin,M., 2018. Development of Wheat Genotypes with High Biscuit-Making Quality and Evaluation of Biscuit-making Quality of Landraces. 4th Latin American Cereal Conference. Oral Presentation. Book of Abstracts, p:32, Mexico City-Mexico.
  19. Morgounov,A., Akın,B., Karaduman,Y., Keser,M., Kıshıı,M., Özdemir,F., Şahin,M., Şanal,T., Guzman,C., 2018. Winter Wheat Genetic Resources for End-use Quality: Modern Gerplasm, Landraces and Primary Synthetics, 13th Gluten Workshop. Oral Presentation. Book of Abstracts,p:28-29 Mexico City-Mexico.
  20. Keser,M., Karaduman,Y., Çakmak,M., Morgounov,A., Özdemir,F., 2018. Increasing Sunn Pest Damage Threshold Level By Using Strong Gluten Genotypes. 13th Gluten Workshop. Oral Presentation. Book of Abstracts,p:54-55, Mexico City-Mexico.
  21. Yılmaz YILDIRIM, Dr. Savaş BELEN, Dr. Soner YÜKSEL, Dr.  A.Cevat SÖNMEZ, Dr. Oğuz ÖNDER, Ferdi SAGIR,  Dr. Yaşar KARADUMAN, Arzu AKIN, Z. Şaban TUNCA, 2018. A Study on The Selection of Some Triticale Lines in Terms of Yield and Quality Parameters in Eskisehir Different Growing Conditions. 2. International Conference on Triticale Biology Breeding and Production, 24-28 June, Erzurum-TURKEY.
  22. Keser M., Küçüközdemir,Ü., Çakmak,M., Karaduman,Y., Yalçın,G., Morgounov,A., Özdemir,F., 2016 Wheat Landraces; Valuable Sources for Enriching the Quality and Nutritional Values of Modern Germplasm. 15th International Cereal and Bread Congress Book of Abstracts,44,18-21 April, Istanbul, Turkey.
  23. Karaduman Y., Bolat N., Avcıoglu R., Cakmak M., Yıldırım M., Belen S., Akın A., Yüksel S., Senturk S., Ercan R. 2012. Eskisehir Transitional Zone Agricultural Research Institute studies of the development of biscuıt wheat 2002-2012. 23rd Internatıonal Scıentific-Experts Congress On Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts, 27-29 September 2012, s:24, Izmir, Turkey.
  24. Evlice,A.K., Pehlivan,A.,  Şanal,T.,  Özderen,T.,  Karaduman,Y.,  Salantur,A.,  Özdemir,B.,  Belen,S., Türköz,M., 2019. Quality Evaluation of Some Durum Wheat Genotypes And Relationship Between Some Quality Characteristics and Glutopeak Parameters.  International Conference on Wheat Diversity and Human Health Book of Abstracts, p:63, poster presentation. 22-24 October.
  25. Akın,A., Karaduman,Y., and Şanal,T. 2016. Development of Near Infrared Spectroscopy (NIRS) Calibration Equations for Determining Some Barley Quality Parameters. 15th International Cereal and Bread Congress, Book of Abstracts,292,18-21 April, Istanbul, Turkey.
  26. Akın, A. Karaduman,Y., Çakmak,M., Belen,S., 2013. Determination of Durum Wheat Genotypes Having Suitable Quality Traits. International Plant Breeding Congress. Book of Abstracts,s:346,10-14 November, Antalya, Turkey.
  27. Barut,H., Karaduman,Y. ve Eker,S., 2015. Teknolojik Kalite ve Sağlık Açısından Buğdayda Kükürtün Önemi. 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongre Kitabı. PP-07. s:197-198-12 Nisan,2015,Antalya , Belek.
  28. Çakmak,M., Karaduman,Y., and Akın,A., 2016. Developing Bread Wheat (Triticum aestivum L. em Thell) Genotypes Having Low-Amylose Content 15th International Cereal and Bread Congress Book of Abstracts,210,18-21 April, Istanbul, Turkey.
  29. Karaduman,Y., Güler,S., Subaşı,A.S.,Akın,A., Taşpınar,K., Morgounov,A., 2019. Technologıcal And Nutritional Propertıes of Isogenıc Wheat Lines Carrying Purple (Pp) Allels. International Conference on Wheat Diversity and Human Health Book of Abstracts, p:80, poster presentation. 22-24 October 2019, İstanbul.

    5.4. Yazılan Uluslar Arası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

  1.  Buğdayın Bisküvilik Kalite Özellikleri-Yaşar KARADUMAN-ISBN-13:978-3-639-67159-9 SBN-10:3639671597 EAN:9783639671599. Publishing house: Türkiye Alim Kitapları, website: https://www.turkiye-alim-kitaplari.com.
  2. Karaduman, Yaşar and Savaşlı Erdinç,2018. Some Practices Using GlutoPeak Tester: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method. LACC/ICW 13th International Gluten Workshop. Proceedings. ISBN:978-84-9927-493-5. UCOPress. Editorial Universidad de Cordoba, İspanya.

    5.5. Ulusal Hakemli Dergilerde Yayinlanan Makaleler:

  1. ALTINSOY, B., AYDIN, N., & KARADUMAN, Y. (2023). The Effect of High Molecular Weight Glutenin Subunit Encoded by Glu-B1k Allele on Bread-Making Quality of Near-Isogenic Lines of Bread Wheat. Uluslararası Tarım Ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 9(3), 416-435. https://doi.org/10.24180/ijaws.1293214.
  2. Kutlu, İ., Karaduman, Y., Gülmezoğlu N., 2021. Yulafın (Avena sativa L.) Verim ve Kalitesine Çinko Uygulaması ve Ekim Zamanının Etkileri. Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 7(1), 137-145. doi: 10.24180/ijaws.822602. e-ISSN 2149-8245.
  3. Savaşlı,E., Önder,O.,  Dayıoğlu,R.,Özen,D., Karaduman,Y., Özdemir,S., Ateş, Ö., Özsayın,M., 2021. Ekmeklik Buğdayda Optik Sensör ile Azotlu Gübre Tavsiyesi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi 31 (2), 453-465. DOI: 10.29133/yyutbd.726039
  4. Karaduman, Y., Ercan,R. 2011. Bisküvilik İçin Seçilmiş İleri Kademe Yumuşak Ekmeklik Buğday Hatlarının Kuru ve Sulu Koşullarda Verim ve Bazı Tane Özellikleri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dergisi, cilt:20, sayı:2,s: 1-9. ISSN 1302-4310.
  5. Sönmez,A.C., Karaduman,Y., 2020. Yerel Yulaf (Avena sativa L.) Genotiplerinin Eskişehir Koşullarında Tane Verimi ve Bazı Kalite Özellikleri,  Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology), 8(8): 1697-1704, DOI: https://doi.org/10.24925/turjaf.v8i8.1697-1704.3464.
  6. Olgun,M., Dikmen,G., Başçiftçi,Z.B., Karaduman,Y., Arpacıoğlu,N.G.A., Aydın,D., Belen,S., Ardıç,M., Koyuncu,O., Sezer,O., 2020. NMR Spektroskopisi İle Ekmeklik Buğdayda Kimyasal İçerik Analizi. Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 9(2), 190-197. https://doi.org/10.18036/estubtdc.648646.
  7. OlgunM., Karaduman, Y., Tunca,Z.Ş., Akın,A.,Yorgancılar, Ö.,Budak, Z.B.Ayter, N., Takıl, E.,  2015. Comparison of some quality characteristics in Kinoa Chenopodium quinoa), Buckwheat (Fagopyrum esculentum), Siyez Wheat (Triticum monococcum) and Bread Wheat (Triticum aestivum) by Principle Component Analysis. Biological Diversity and Conservation. 8/3 (2015) 153-158. ISSN 1308-8084 Online; ISSN 1308-5301.
  8. Savaşlı,E., Önder,O., Karaduman,Y., Dayıoğlu,R.,Özen,D.,Özdemir,S., Akın,A., Tunca,Z.Ş., Demir,B., Aydın,N.,2019. The Effect of Soil and Foliar Urea Application at Heading Stage on Grain Yield and Quality Traits of Bread Wheat (Triticium aestivum L.). Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology), 7(11),1928-1936. DOI: https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i11.1928-1936.2897.
  9. Barut,H., Karaduman,Y., Akın,A., Aykanat,S., Ezici,A.A.,2019. Effect of Foliar Urea and Zinc Sulphate Treatments Before and After Flowering on GlutoPeak, Some Protein Quality and Farinograph Properties of Wheat.  Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology) 7(10): 1730-1742, 2019 DOI: https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i10.1730-1742.2933.
  10. Savaşlı,E., Önder,O, Çekiç,C., Kalaycı, H.,M., Dayıoğlu,R., Karaduman,Y., Gökmen,F., Dursun,N., Gezgin,S., 2018. The Effects of Foliar Nitrogen Treatments Application at Heading Stage on Grain Protein Contents of Bread Wheat Cultivars in Irrigated Condition.  Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology) 6(1):84-90,2018. https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i1.84-90.1378.
  11. Sönmez,A.C., Yüksel,S., Belen,S., Çakmak,M., Yıldırım,Y., Karaduman,Y., Akın., 2017. Kıraç Koşullarda Orta Anadolu ve Geçit Bölgeleri İçin Geliştirilen Bazı Arpa (Hordeum vulgare L.) Hat ve Çeşitlerinin Tane Verim ve Bazı Kalite Unsurlarının İncelenmesi. KSÜ Doğa Bilimleri Dergisi,20(özel sayı),258-262. DOI : 10.18016/ksudobil.349245.
  12. Karaduman Y., Akın A., Türkölmez S., Tunca Z.Ş., 2015. Ekmeklik Buğday Islah Programlarında Gluten Kalitesinin Değerlendirilmesi İçin GlutoPik Parametrelerinin Kullanılabilirliğinin Araştırılması.Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, cilt:24, sayı:1,s: 65-74.
  13. Karaduman Y., Akın A., Türkölmez S., Tunca Z.Ş., ., Belen S., Çakmak M., Yüksel S 2015. İleri Kademe Ekmeklik Buğday Hatlarının Bazı Teknolojik Kalite Özelliklerinin Değerlendirilmesi.Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, cilt:24, sayı:1,s: 24-29.
  14. Karaduman Y., Bolat N., Avcıoglu R., Cakmak M., Yıldırım M., Belen S., Akın A., Yüksel S., Senturk S., Ercan R. 2013. Eskisehir Transitional Zone Agricultural Research Institute studies of development of biscuıt wheat 2002-2012. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Special Issue-Volume I, s:95-100, ISSN 1018-8851.
  15. Tunca,Z.Ş., Karaduman,Y., Topal,A., 2018. Buğdaydan Çavdara Kromozom Parçacıklarının Aktarılması, Bahri Dağdaş Bitkisel Araştırma Dergisi-Journal of Bahri Dagdas Crop Research 7 (2): 55-65, 2018 ISSN: 2148-3205.
  16. Tunca,Z.Ş., Topal,A., Karaduman,.Y, Türkölmez,S., 2016. Serin İklim Tahıllarında Embriyo Kararması. Bahri Dağdaş Bitkisel Araştırma Dergisi,5(1):14-21,2016. ISSN: 2148 – 3205.
  17. Karaduman Y. 2006. Kavuzsuz Arpa Potansiyeli-Unlu Mamuller Teknolojisi,74:21-26.
  18. Savaşlı,E., Önder,O.,  Dayıoğlu,R.,Özen,D.,Özdemir,S., Karaduman,Y., Ateş, Ö., Özsayın,M., 2021. Orta Anadolu Kuru Şartlarında Ekmeklik Buğdayda Optik Sensöre Dayalı Mevsim İçi Azotlu Gübre Kalibrasyon Optimizasyonuürk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (Turkish Journal of Agriculture- Food Science and Technology), 24 (1), 130-140. 10.18016/ksutarimdoga.vi.732913. 

    5.6. Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında Basılan Bildiriler:

  1. Karaduman, Y., Bolat, N., Çakmak, M., Belen, S. 2011. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Kışlık Ekmeklik Buğday Islah Materyali Kalite Çalışmaları. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı 27-30 Nisan 2011, cilt:3 vol:III, s:2103-2112, Eskişehir.
  2. Karaduman, Y., Bolat, N., Çakmak, M., Belen, S., Yüksel, S. 2011. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Kışlık Makarnalık Buğday Islah Materyali Kalite Çalışmaları. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı 27-30 Nisan 2011, 27-30 Nisan, cilt:3 vol:III, s:2095-2101, Eskişehir.
  3. Şentürk,Ş., Yorgancılar,Ö., Bilir,Ö., Bolat,N.,Belen,S., Çakmak,M., Yüksel,S., Karaduman,Y. 2011. Buğday çeşitlerinin muhafaza ıslahında biyokimyasal işaretleyicilerden gliadin analizinin kullanımı. Türkiye IV. Tohumculuk Kongresi On Dokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi,14-17 Haziran 2011, s: 306-311, Samsun.
  4. Yüksel,S., Bolat,N., Çakmak,M., Belen,S., Şentürk,Ş., Karaduman,Y., Özdemir,S., Yorgancılar,A., Kılınç,A..T. 2011. Bir arpa çeşidinin ıslah öyküsü (İnce04). Türkiye IV. Tohumculuk Kongresi On Dokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi 14-17 Haziran 2011, s: 302-305, Samsun.
  5. Yüksel, S., İncikarakaya, Ü., S., Bolat, N., Çakmak, M., Belen, S., Şentürk, Ş., Yorgancılar, Ö., Yorgancılar, A., Kılınç, A., T., Karaduman, Y. 2011. Eskişehir Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından 2004-2007 yılları arasında tescil ettirilen arpa çeşitlerinin bazı tarımsal özellikleri. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı 27-30 Nisan 2011, cilt:3 vol:III s:2181-2195, Eskişehir.
  6. Belen, S., Geçit, H. H., Bolat, N., Çakmak, M., Yüksel, S., Karaduman, Y., Şentürk, Ş., Özdemir, S. 2011. Orta Anadolu ve Batı Geçit Bölgesinde kuraklık stresinin ekmeklik buğdayda tane verim ve kalitesine etkileri. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı 27-30 Nisan 2011, cilt:3 vol:III, s:2203-2213,Eskişehir.
  7. Karaduman,Y., Şentürk, Ş., Akın,A., Emir, D.D., Yıldız,M. 2011. Son yıllarda geliştirilen ekmeklik buğday çeşitlerinde bazı kalite özelliklerinin araştırılması. Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, s: 322-325, 12-15 Eylül, Bursa.
  8. Yüksel S., İncikarakaya,Ü.S., Akçura,M., Bolat,N., Çakmak,M., Belen,S., Karaduman,Y., Şentürk,Ş. 2011. Bazı kavuzsuz arpa (hordeum vulgare L. var. nudum) hatlarının kuru şartlarda yazlık ve kışlık olarak adaptasyonlarının belirlenmesi, Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, s:50-56, 12-15 Eylül, Bursa.
  9. Karaduman Y., Avcıoğlu R. ve Çakmak, M. 2008. Makarnalık Buğday ıslah materyalinde karotenoid pigment miktarının ekstraksiyon ve reflektans kolorimetre metotları ile belirlenmesi. Ülkesel Tahıl Sempozyumu,s:447-449, 2-5 Haziran, Konya.
  10. Savaşlı, E., Çekiç,C., Önder,O., Dayıoğlu, R., Karaduman, Y., Avcıoğlu, R.,Kalaycı, M. 2010. Ekmeklik Buğdayda Azot Dozu İle Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi. I. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, 1-4 Haziran 2010, s:611-618,Eskişehir.
  11. Çekiç, C., Savaşlı, E., Önder, O, Dayıoğlu, R., Karaduman,Y. 2008. Ekmeklik buğdayda (triticum aestivum l.) ekim zamanı ve sıklığı ile kalite kriterleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesi. Ülkesel Tahıl Sempozyumu, s:201-209, 2-5 Haziran,Konya.
  12. Yıldırım, M., Karaduman, Y., Bolat, N., Çakmak, M., Belen, S., Tülek, A. 2008. Bazı tescilli ekmeklik buğday çeşitlerinden seçilen tip dışı materyallerde dane verimi ve bazı dane kalite karakterlerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma. Ülkesel Tahıl Sempozyumu, s:309-315, 2-5 Haziran 2008, Konya.
  13. Avcıoğlu R., Karaduman Y. ve Bolat, N. 2008. Bazı ekmeklik buğday çeşitleri ve ileri kademe hatların bisküvilik kalite özelliklerinin belirlenmesi. Ülkesel Tahıl Sempozyumu, s:401-406, 2-5 Haziran, Konya.
  14. Yıldırım, M., Bolat, N., Çakmak M., Belen S., Karaduman, Y. 2007. Kırmızı daneli buğdaylarda çeşit karışımlarının (5x5) diallel analizi. Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, s:521-524, 25-27 Haziran 2007, Erzurum.
  15. Karaduman, Y., Avcıoğlu, R. 2007. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin un sanayinde kullanım olanakları. Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, s:34-36, 25-27 Haziran 2007, Erzurum.
  16. Keser M., Avcıoğlu, R., Karaduman, Y. 2002. Buğday ıslahında kalite çalışmaları. Un Sanayii-Sorunları ve Çözüm Yolları Toplantısı Tebliğler-Panel, s: 34-38, Eskişehir.
  17. Avcıoğlu, R., Karaduman, Y. 2002. Çeşitlerin kalite özellikleri. Un Sanayii-Sorunları ve Çözüm Yolları Toplantısı Tebliğler-Panel, s:38-55, Eskişehir.
  18. Kınacı G., Avcıoğlu,R., Karaduman,Y., Uçarer, E. ,2000. Eskişehir İlinde Üretilen Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri 1. Eskişehir İlinin Tarımsal Potansiyeli, Sorunları ve Çözüm Yolları-2 (Un ve Yem Sanayi)-Sempozyum Bildirileri. 12-13 Ocak 2000. Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Eskişehir.
  19. Karaduman,Y., Akın,A., Belen,S., Sönmez,A.C., Dayıoğlu,R., Tunca,Z.Ş., Türkölmez,S.,  Sayaslan,A., Bayramoğlu,H.O.,Aydın,N.,Hasgar,D., 2017. Bisküvilik Kalitesi Yüksek Buğday Genotiplerinin Geliştirilmesi-TUBİTAK 1003 214O050 No’lu Proje Çalışmaları-Sözlü bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi,TAH14, Elektronik Kongre Kitabı, s:376-377, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  20. Sönmez,A.C., Olgun,M., Yüksel,S., Belen,S., Çakmak,M., Yıldırım,Y., Karaduman,Y., Akın,A., 2017. Kıraç Koşullarda Orta Anadolu ve Batı Geçit Bölgelerinde Yetiştirilen İleri Kademe Arpa (Hordeum vulgare L.) Hat ve Çeşitlerinin Verim ve Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi. XII. Tarla Bitkileri Kongresi,TAH-41, Elektronik Kongre Kitabı, s:386, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  21. Belen,S., Yüksel,S., Yıldırım,Y., Sönmez,A.C., Çakmak,M., Karaduman,Y.,  2017. İleri Kademe Beyaz Taneli Ekmeklik Buğday HatlarınınVerim ve Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi-Sözlü bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi,TAH22, Elektronik Kongre Kitabı, s:379, 12-15 Eylül 2015, Kahramanmaraş.
  22. Belen,S., Yüksel,S., Yıldırım,Y., Sönmez,A.C., Çakmak,M., Karaduman,Y.,Yorgancılar,Ö.,  2017. İleri Kademe Kırmızı Taneli Ekmeklik Buğday HatlarınınVerim ve Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi-Sözlü bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi, TAH37, Elektronik Kongre Kitabı, s:385, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  23. Belen,S., Yüksel,S., Yıldırım,Y., Sönmez,A.C., Çakmak,M., Karaduman,Y.,  2017. İleri Kademe Makarnalık Buğday HatlarınınVerim ve Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi-Sözlü bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi, TAH59, Elektronik Kongre Kitabı, s:390, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  24. Öztürk,İ., Akın,B., Belen,S., Karaduman,Y., Koç,E., Subaş,K., Yakışır,E., Yazar,S., Morgounov,A., 2017. Buğday Çeşit Karışımlarının Sulu Koşullarda ve Nem Stresi Altında Dane Verimi ve Kalite Performansı Üzerine Etkisi, Sözlü bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi, TAH90, Elektronik Kongre Kitabı, s:400, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  25. Yüksel, S., İkincikarakaya, S.Ü., Bolat,N., Çakmak,M., Belen,S., Şentürk,Ş., Karaduman,Y., Erdoğdu,İ. 2012. Farklı Ekolojik Koşulların Arpa Verim ve Kalitesine Etkisi,Ekoloji Sempozyumu,Kilis.
  26. Karaduman,Y., Akın, A., Türkölmez,S., Tunca,Z.S., Belen,S., Çakmak,M., Yüksel,S., Yorgancılar,Ö., Önder, O., Server,B.B., 2017. Ekmeklik Buğday Islah Programında Teknolojik Kalite Parametreleri Yönü İle Yapılan Değerlendirmeler. Poster Bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi,TAH04, Elektronik Kongre Kitabı, s:2, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  27. Karaduman,Y., Atmaca, E. ve Akın, R., 2017. Kuru Fasulye ve Nohutta Pişme Süresinin Belirlenmesinde Geliştirilen Bilgisayar Tabanlı Pişirme Sistemi. Poster Bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi,YTB07, Elektronik Kongre Kitabı, s:271, 12-15 Eylül 2017,  Kahramanmaraş.
  28. Sirel,Z., Yorgancılar,Ö., Karaduman,Y., Yorgancılar,A., 2017. Ekmeklik Buğdayda Yüksek Molekül Ağırlıklı Glutenin Alt Birimlerinin Gluten Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi. Poster Bildiri- XII. Tarla Bitkileri Kongresi, Elektronik Kongre Kitabı, s:61, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  29. Akın A., Karaduman Y., Yüksel S., Sönmez A.C., 2017. Maltlık ve Beslenme Kalitesi Açısından Kaliteli Arpa Genotiplerinin Belirlenmesi. Poster Bildiri-12. Tarla Bitkileri Kongresi- Elektronik Kongre Kitabı, s:1, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  30. Akın A., Karaduman Y., Akın R., Atmaca E., 2017. Nohutta Bazı Kalite Özelliklerinin Nır Spektroskopisi İle Belirlenmesi Amacıyla Tahmin Modellerinin Geliştirilmesi. Poster Bildiri-12. TarlaBitkileri Kongresi- Elektronik Kongre Kitabı, s:272, 12-15 Eylül 2017, Kahramanmaraş.
  31. Arzu Akın, Yaşar Karaduman, Mustafa Çakmak, Savaş Belen, 2015. Makarnalık Kalite Özellikleri Taşıyan Buğday Genotiplerinin Belirlenmesi 11. Tarla Bitkileri Kongresi-Bildiri Özetleri, s:112, Çanakkale.
  32. Karaduman,Y., Ercan,R., Çakmak,M., 2011. Mumsu Buğday Hatlarında Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması. 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, s:240, Başkent Öğretmenevi, Ankara.
  33. Karaduman, Y., 2011. Mumsu buğday ve özellikleri. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı 27-30 Nisan 2011, cilt:3 vol:III, s:2195-220, Eskişehir.
  34. Karaduman, Y., 2011. Fonksiyonel gıdalar. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarı 27-30 Nisan 2011, cilt:2 vol:II, s:1061-1065, Eskişehir

5.7. Diğer Yayınlar

  1. 1Karaduman,Y. 2011. Buğdayda Kalite Değerlendirmesi. Eskişehir Tarım, yıl:1 sayı:4,s:12-14, Eskişehir
  2. 2Karaduman,Y. 2012. Unun hammaddesi-buğday. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, Yıl:2, sayı:5 s:17-19, Eskişehir. ISSN 1309 – 8144.
  3. 3Karaduman, Y. 2010. Buğdayda Kalite Değerlendirmesi. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi. cilt:1 sayı:1 s:34-36. ISSN 1309 – 8144.
  4. 4Karaduman Y. 2010. Buğdayda Kalite Değerlendirmesi. Eskişehir Ziraat Odası Tarım Rehberi. s:41-43.
  5. 5. Türkölmez,S., Karaduman,Y., Kara,İ., 2013. Önemli Bir Tıbbi Aromatik Bitkimiz Safran (Crocus Sativus L.) . Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, yıl:4 sayı:8 s:36-37,Eskişehir. ISSN 1309 – 8144.
  6. 6. Karaduman,Y., 2012. Bisküvilik Buğday Araştırmaları. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, yıl:3 sayı:7 s:36-37, Eskişehir. ISSN 1309 – 8144.
  7. 7Karaduman Y., 2013. Süper Daneler. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, yıl:4, sayı:9, s:12-15, Eskişehir. ISSN 1309 – 8144.
  8. 8Karaduman Y., 2016. Bisküvilik Buğday Çeşit Geliştirme Projesi TUBİTAK 1003. Eskişehir Ticaret Borsası Dergisi, Yıl:6 sayı:11 s: 8-10. ISSN 1309 – 8144.
  9. 9. Sirel Z., Yorgancılar,Ö., Yorgancılar,A., Karaduman,Y.., Kutlu,İ., 2018. Anter kültürü tekniği ile elde edilen doubled hapolid hatlar ve ebeveynlerinin kalite parametreleri arasındaki farklılıkların biyokimyasal yöntemlerle araştırılması. Ali Numan Kıraç Tarım Çalıştayı Tema:Bitki Biyoteknolojisi. 30 Ekim 2018, Istanbul.

6) PROJELER

  1. Ekmeklik Buğdayın Azot, Çinko Ve Selenyum İçeriği Bakımından Biyolojik Olarak Zenginleştirilmesi ve Zenginleştirilmiş Ürünün İşlenme Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi--Araştırmacı-TÜBİTAK 1001-122O793
  2. Gizli Açlıkla Mücadelede Fonksiyonel Potansiyele Sahip Antosiyanince Zengin Mavi, Mor Ve Siyah Renkli Buğday Genotiplerinin Fitokimyasal, Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi-Araştırmacı-TÜBİTAK 1002-123O026
  3. Bisküvilik Kalitesi Yüksek Buğday Genotiplerinin Geliştirilmesi ve Yerel Popülasyonların Bisküvilik Kalitesi Bakımından Taranması-Proje Yöneticisi -TUBİTAK 1003 214O050
  4. Kuraklık Stresi Altındaki Buğday Genotiplerinde Fizyolojik Enzimatik Moleküler Verim ve Kalite Özelliklerindeki Değişimin Multispektral Fenotipleme ile Karşılaştırılması-FOA-2024-3007-BAP Öncelikli Alanlar-Araştırmacı
  5. Ekmeklik Un Üretiminde Farklı Tavlama Uygulamaları İle Uygun Paçal Oranlarının Belirlenmesi-Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanlığı-Proje Yürütücüsü-FYL-2023-2834.
  6. Makarnalık ve Ekmeklik Buğday Bulgurlarının Çiğ Köfte Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması-Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanlığı-Proje Yürütücüsü-FYL-2023-2934.
  7. Soğuk Atmosferik Plasma Uygulamasının Tritikale Unlarının Gluten Kalitesi İle Bazı Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisi-Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanlığı-Proje Yürütücüsü-FYL-2023-2964
  8.  Farklı Ploidi Seviyelerine Sahip Buğday Aksesyonlarının Verim, Kalite ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi-Selçuk Üniversitesi BAP projesi-(Proje Kodu 2340164)
  9. TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması-Proje Koordinatörü-(Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı-2022 Kırsalda Kalkınma Mali Destek Programı-TR41/22/KK/0001)
  10. Eskişehir Yöresinde Geleneksel Olarak Üretilen Salamura Beyaz Köy Tipi Peynirlerin Mikrobiyal Kalitesi Fizikokimyasal ve Uçucu Bileşen Profillerinin Tespit Edilmesi-FBA-2022-2342 (BAP Projesi)-Araştırmacı

  11. Eskişehir Koşullarında Mevsim İçi Azotlu Gübre Yönetim Sistemlerinin Ekmeklik Buğdayın Verim ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Araştırılması –TÜBİTAK1007-106G111-Araştırmacı/Uzman
  12. Ülkesel Ekmeklik Buğday Alım Baremi İçin Taşınabilir V-NIR Cihazı Geliştirilmesi-TÜBİTAK 1005-120O226-Araştırmacı/Uzman
  13.  Eskişehir İlinde Yaygın Olarak Tüketilen Çukurhisar ve Söğütönü Ekmeklerinin Biyofortifikasyonla Elde Edilmiş Tam Buğday Unu İle Çinko ve Selenyum Bakımından Zenginleştirilmesi- FBA-2021-2182 (BAP)
  14. Kavuzsuz Arpa ve Yulaf İle Zenginleştirmenin Ekmeğin Bazı Beslenme ve Ürün Özelliklerine Etkisinin Değerlendirilmesi-FYL-2022-2513 (BAP)
  15. Salihli Ekşili Mayalı Ekmeğinin Biyofortifiye  Buğday Tam Tane Unu Kullanımı İle Çinko ve Selenyumca Zenginleştirilmesi-FYL-2022-2507 (BAP)
  16. Ekmeğin Serüveni-Proje Çalışanı (TUBİTAK 4004)
  17. Sevgili Dostum Ekmek-Araştırmacı (TÜBİTAK 4004)-119B699
  18. Farklı Azot Bantları Kullanılarak Kalitesi Yüksek ve Stabil Ekmeklik Buğday Islahı-Proje Danışmanı-TÜBİTAK Kobi ARGE Başlangıç 1507-Proje No 7190097
  19. NBC Tarım Islah Materyalinden Kalitesi Yüksek Ekmeklik ve Bisküvilik Buğday Çeşit Adaylarının Belirlenmesi- TUBİTAK 1507-Proje Danışmanı
  20. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kışlık Ekmeklik Buğday Islah Materyalinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi–Proje Yürütücüsü (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/17/A07/P01/006
  21. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Kışlık Makarnalık Buğday Islah Materyalinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi–Proje Yürütücüsü (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/17/A07/P01/007
  22. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarafından Geliştirilen Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin ve İleri Kademe Hatlarının Bisküvilik Kalitelerinin Belirlenmesi-Proje Lideri (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/03/03/01/0.03.
  23. Eskişehir İli Buğday Ekim Alanlarının Kaliteleri Yönünden İncelenmesi-Alt Proje Lideri (Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TA/00/01/04/06 Nolu Proje Alt projesi
  24. Seçilmiş Yumuşak Ekmeklik Buğday Hatlarında Bisküvilik Kalite Özelliklerinin Araştırılması-Proje Yürütücüsü- (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TA/03/03/01/002 nolu Proje Alt Projesi
  25. Geçit Bölgesi Ekmeklik Buğday Islah Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/Ü/18/A7/P1/153.
  26. Geçit Bölgesi Makarnalık Buğday Islah Çalışmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/Ü/18/A7/P1/155.
  27. Geçit Bölgesi Arpa Islah Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/13/A12/P05/005.
  28. Geçit Bölgesi Yulaf Islah Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/14/A12/P08/002.
  29. Geçit Bölgesi Tritikale Islah Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/14/A12/P08/001.
  30. Eskişehir Koşullarında Buğdayda Azotlu Gübre Kalibrasyonu–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü-TAGEM/TBAD/16/A12/P01/004.
  31. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arpa Kalite Çalışmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/13/A12/P05/006.
  32. Ekmeklik Buğdayın Anter Kültürüne Yanıtında Gen Etkilerinin Diallel Analizler İle Araştırılması-Araştırmacı/Uzman  (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)
  33. Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tane Baklagiller (Kuru Fasulye, Nohut ve Mercimek) Islah Materyalinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi-Araştırmacı/Uzman  (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)TAGEM/TA/10/12/01/002.
  34. Vejetatif ve Generatif Dönemlerde Yapraktan N, S ve Zn Uygulamalarının Ekmeklik Buğdayın Verim, Mineral Element ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisinin Araştırılması –Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TSKAD/15/A13/P04/05.
  35. Bazı Buğday Genotiplerinde Farklı Zamanda Erken Hasat Uygulamasının Dane Kalitesi ve Dane Verimi Üzerine Etkisi–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TA/10/07/01/003.
  36. Ekmeklik Buğdayda Azot Dozu, Ekim Zamanı ve Sıklık İle Kalite Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TA/02/03/01/15
  37. Ülkesel Süne Projesi–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-2004 K120160-Çatı Proje-Süne Türleri (Eurygaster spp.) ile Buğday (Triticum aestivum L. Em. Thell., Triticum durum Desf.) Hat ve Çeşitleri Arasındaki İlişkilerin Araştırılması-BS-04/01-05-167-Ana Proje. Eskişehir'de Süneye Tolerant Buğday Hat ve Çeşitlerinin Belirlenmesi-Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-BS-04/01-05-167 (3)-Alt Proje
  38. Orta Anadolu Bölgesinde Bazı Serin İklim Tahılları Çeşitlerinin Yaygınlığının İzlenmesi –Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TA/10/01/004.
  39. Ülkesel Kışlık Dilim Ekmeklik Buğday Kalite Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)TAGEM/TBAD/13/A12/P01/005.
  40. Ülkesel Kışlık Dilim Makarnalık Buğday Kalite Araştırmaları–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/13/A12/P02/002.
  41. Derine Azot Uygulamasının Ekmeklik Buğdayın Tane Protein Kapsamı Üzerine Etkisi-Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/13/A12/P01/007.
  42. Anter Kültürü Tekniği Yöntemi Kullanılarak Ekmeklik ve Bisküvilik Buğday Hattı Geliştirme Projesi–Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Geçi Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü-Dikmen Tarım Ltd. Şti-Özel Sektör Ortaklığı Projesi)
  43. 6K SNP Genotiplemesi Tamamlanmış Türkiye Orijinli Yerel Yulaf Genotiplerinde Bazı Tarımsal ve Kalite Özellikleri ile Yulaf Taçlı Pasa Dayanıklılıklarının Belirlenmesi ve İlişkili Haritalama Analizleri-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Araştırma Geliştirme Destek Programı- Araştırmacı (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/16/AR-GE/55.
  44. Geçit Bölgesi Nohut Islah Araştırmaları-Kalite Araştırmaları- Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TBAD/Ü/18/A7/P3/3.
  45. Seçilmiş Altı Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Çeşidinin Diallel F1 Melez Döllerinde Bazı Tarımsal, Fizyolojik ve Kalite Karakterlerinin Kalıtımı Üzerinde Bir Araştırma- Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)-TAGEM/TA/03/03/01/004.
  46. Geçit Bölgesi Kuru Fasulye Islah Araştırmaları-Kalite Araştırmaları-Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)TAGEM/TBAD/Ü/18/A7/P3/4.
  47. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştrrma Enstitüsü Müdürlüğü Yemeklik Tane Baklagil Islah Programı İçin Bazı Besin İçerikleri Yüksek Kuru Fasulye ve Nohut Ebeveynlerin Belirlenmesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Araştırma Geliştirme Destek Programı-Araştırmacı/Uzman (Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü)
  48. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Kalite ve Biyoteknoloji Altyapısının Geliştirilmesi-Proje Asistanı (Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı-Sürdürülebilir Sanayi Mali Destek Programı-TR41/12/SS/002)
  49. Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Line x Tester Melezlerinin Verim ve Kalite Özellikleri ile Anter Kültürüne Yanıtlarının Kalıtımının Belirlenmesi-Osmangazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanlığı-Araştırmacıı (Proje Kodu 201723009).
  50. Doubled Haploid Ekmeklik Buğday (T. Aestivum L.) Hatlarında Genetik Uzaklıklar,Başak Özellikleri, Tane Protein, Demir ve Çinko İçeriğinin Belirlenmesi- Osmangazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanlığı-Araştırmacı (Proje Kodu 20182069).
  51. Kuru ve Sulu Koşullarda Yetiştirilen Farklı Buğday Türleri (Triticum spp.)  ile Birlikte İnterspesifik ve İntergenerik Türlerin Morfolojik ve Biyokimyasal Karakterizasyonu-Selçuk Üniversitesi BAP projesi-Araştırmacı

7) PATENTLER

Halihazırda 8 adet ekmeklik buğday, 3 adet bisküvilik buğday, 3 adet arpa, 2 adet makarnalık buğday tescilinde araştırmacı olarak yer almıştır.  Bu çalışmalarda çeşitlerin her aşamada teknolojik kalite özelliklerinin belirlenmesi ile ilgili analizleri yapılması ve değerlendirmesinde görev yapmıştır.

Bu çeşitlerin Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertfikasyon Müdürlüğü Tescil no, tescil tarihleri vb bilgiler aşağıdaki tabloda verilmiştir:

TTSM Tescil No Çeşit Adı (variety name) Başvuru Sahibi (maintainer) Tescil Tarihi (registration date) TÜR ADI İNGİLİZCE TÜR ADI LATİNCE TÜR ADI ÜRÜN GRUBU İNGİLİZCE ÜRÜN GRUBU
1331 Ünver Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 12.04.2013 ARPA BARLEY Hordeum vulgare L. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
2760 Sabribey Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 9.04.2019 ARPA BARLEY Hordeum vulgare L. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
3321 Yüksel Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 05.05.2020 ARPA BARLEY Hordeum vulgare L. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
147 ES 26 Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 30.03.2010 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
171 Müfitbey  Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 14.04.2006 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
172 Nacibey Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 2.04.2008 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
237 Dumlupınar Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 14.04.2006 MAKARNALIK BUĞDAY DURUM  WHEAT Triticum durum Desf. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
952 Yunus Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 17.04.2012 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
1237 Mesut Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 12.04.2013 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
2106 Reis Geçit Kuşağı Tarımsal Arşt.Enst.Müd. 14.04.2016 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
3325 Levent Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enst. Müd. 04.05.2020 MAKARNALIK BUĞDAY DURUM  WHEAT Triticum durum Desf. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
3326 Aksungur Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enst. Müd. 04.05.2020 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
3327 Beyhan Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enst. Müd. 04.05.2020 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
35543 Karaduman Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Ens. Müd. 14.04.2021 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et pao. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS 
3544 Ramisbey Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Ens. Müd 14.04.2021 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et pao. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS
3682 Kanatlı Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Ens. Müd 05.04.2022 EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et pao. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS

 

Aynı zamanda aşağıda özellikleri verilen özel sektöre ait 2 adet çeşidin geliştirildiği TÜBİTAK destekli projede proje danışmanı olarak görev yapmış ve aday hatların teknolojik kalite özelliklerinin değerlendirerek tescilinde emek sahibi olmuştur.

TTSM Tescil No Çeşit Adı (variety name) Çeşide Ait Bilgiler (Identification of variety) Başvuru Sahibi (maintainer) Tescil Tarihi (registration date) Tescil Uzatma Tarihi TÜR ADI İNGİLİZCE TÜR ADI LATİNCE TÜR ADI ÜRÜN GRUBU İNGİLİZCE ÜRÜN GRUBU
3304 Çağdaş by, NBC Tarım Ltd. Şti. 04.05.2020   EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   
3305 Ezgi kr, NBC Tarım Ltd. Şti. 04.05.2020   EKMEKLİK BUĞDAY BREAD WHEAT Triticum aestivum L. Emend Fiori et paol. SERİN İKLİM TAHILLARI COOL-SEASON CEREALS   

 

8) İDARİ GÖREVLER

    1) 2020-ESOGÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkan Yardımcılığı

    2) ESOGÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Akademik Teşvik Komisyonu Üyeliği

    3) ESOGÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Üyeliği

    4) ESOGÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Lisansüstü Eğitim ve Değerlendirme Komisyonu Üyeliği

    5) 2011-2020 Laboratuvarlar Bölüm Başkanı, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

    6) 2009-2020 Araştırmacı ve Kalite ve Teknoloji Birim Başkanı, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

    7) 1998-2009 Araştırmacı, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

    8) 1997-1998 Gıda Kontrolörü, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi-Ağrı

 9) ÖDÜLLER

  1. Ankara Üniversitesi-2013 Doktora Tezi Yayın Başarı Ödülü Toplantısı-Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 28 Nisan 2014
  2. Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü 3 yıllık Performans Başarı Belgesi- 2017-2018-2019 yılları
  3. Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü 3 yıllık Performans Başarı Belgesi- 2014-2015-2016 yılları
  4. Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü En iyi 3. Proje ödülü-2016 Yılı
  5. Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü En iyi 3. Proje ödülü-2014 Yılı
  6. Tarım Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü En iyi 3. Proje ödülü-2011 Yılı