|
Lisans Program Çıktıları |
1 |
Matematik, fen bilimleri ve mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahip olma ve bu alanlardaki bilgileri gıda mühendisliği problemlerine uygulama becerisi kazanır. |
2 |
Gıda mühendisliği problemlerini tespit etmek, tanımlamak, formüle etmek ve çözme becerisi kazanmak amacıyla uygun analitik yöntemleri ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi kazanır. |
3 |
Bir sistemi veya süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi kazanır. |
4 |
Yönetim becerisine sahip olma, analitik düşünme ve problem çözme, proje yönetimi ile iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi, girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlilik hakkında farkındalık becerileri kazanır. |
5 |
Deney/proje tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi ile Ar-Ge kabiliyeti kazanır. |
6 |
İnsani ilişkilerde başarılı, sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi kazanır. |
7 |
Bireysel veya çok disiplinli ekiplerde etkin olarak çalışabilme ve sorumluluk alma becerileri kazanır. |
8 |
Gıda mühendisliği uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme, kullanma ve gıda mevzuatı hakkında yeterli ve güncel teknik bilgiye sahip olma becerisi kazanır. |
9 |
Mesleki, akademik ve bilimsel etik değerlere saygılı olma ve bunlara riayet etme bilinci kazanır. |
10 |
Gıda mühendisliği ve gıda güvenliği uygulamalarının, beslenme, sağlık ve çevre etkileşimlerinin değerlendirilmesi ve bu uygulamaların hukuksal boyutları konusundaki farkındalık bilinci kazanır. |