TR | EN
Genel Bilgiler ve Tarihçe
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu’nun 16.04.2014 tarih ve 23857 sayılı kararı ile kurulan bölümümüzde 5 doçent görev yapmaktadır. Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans programı 2020-2021 akademik yılı bahar döneminde açılmış olup eğitime devam edilmektedir. Ayrıca, 2021-2022 akademik yılı güz dönemi itibariyle lisans eğitimine de başlanmıştır.

Gıda mühendisliği; genel olarak gıda maddelerinin/hammaddelerinin uygun yöntemlerle işlenmesi, üretim optimizasyonu, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafaza yöntemleri ve raf ömrünün uzatılması, katkı maddeleri, sağlıklı gıda çeşitlerinin artırılması ve gıda üretiminde kalite ve güvenilirliğin sağlanması süreçlerinin tasarımı, kuruluşu, işletilmesi ve geliştirilmesi ile uğraşan bir mühendislik dalıdır. Gıda mühendisleri; çeşitli kamu kurumlarında ve gıda endüstrisinin tüm dallarında görev almaktadırlar.