TR | EN
Program Çıktıları

 

Lisans Program Çıktıları

1

Matematik, fen bilimleri ve mühendislik konularında yeterli alt yapıya sahip olma ve bu alanlardaki bilgileri gıda mühendisliği problemlerine uygulama becerisi kazanır.

2

Gıda mühendisliği problemlerini tespit etmek, tanımlamak, formüle etmek ve çözme becerisi kazanmak amacıyla uygun analitik yöntemleri ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi kazanır.

3

Bir sistemi veya süreci analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi kazanır.

4

Yönetim becerisine sahip olma, analitik düşünme ve problem çözme, proje yönetimi ile iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi, girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlilik hakkında farkındalık becerileri kazanır.

5

Deney/proje tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi ile Ar-Ge kabiliyeti kazanır.

6

İnsani ilişkilerde başarılı, sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi kazanır.

7

Bireysel veya çok disiplinli ekiplerde etkin olarak çalışabilme ve sorumluluk alma becerileri kazanır.

8

Gıda mühendisliği uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme, kullanma ve gıda mevzuatı hakkında yeterli ve güncel teknik bilgiye sahip olma becerisi kazanır.

9

Mesleki, akademik ve bilimsel etik değerlere saygılı olma ve bunlara riayet etme bilinci kazanır.

10

Gıda mühendisliği ve gıda güvenliği uygulamalarının, beslenme, sağlık ve çevre etkileşimlerinin değerlendirilmesi ve bu uygulamaların hukuksal boyutları konusundaki farkındalık bilinci kazanır.