Proje yürütücüleri arasında Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlyas ATALAR’ın da bulunduğu, TUBİTAK-1071 Katar Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Kurumu (QRDI) İkili İş Birliği Programı kapsamında sunulan “Modification of Microalgae Proteins as a Sustainable Source: Using Smart Pbr Cultivation Methods and Simulated Doha Sea Water Conditions” başlıklı proje destek almaya hak kazanmıştır. Qatar University, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Biorld Chemistry, Ankara Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin de iştirakçi olduğu projede amaç yapay zeka ile desteklenen, akıllı tübüler fotobiyoreaktör geliştirilerek verimli mikroalg yetiştiriciliği sağlamak ve termal olmayan teknolojiler (ultrasonikasyon, soğuk plazma ve yüksek basınç) kullanılarak protein fraksiyonlarının izole edilmesiyle sürdürülebilir, yenilikçi ve alternatif proteinlerin geliştirilmesidir.
Öğretim üyemizi kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.